Excel Bing Map Harita Uygulamasi


bing

Microsoft, Excel 2013’de kullanabilecegimiz bing destegi uygulamasini getirdi ve bu uygulama sayesinde verilerimizi konumlariyla birlikte bing map (harita) uzerinde gosterebilme imkani sagladi Bing, Office Store icerisinden indirebilecegimiz uygulamalardan sadece bir tanesi. Office Store uzerinden ucretli ve ucretsiz pek cok uygulama indirmemiz mumkun.

Bing Map (Harita) uygulamasi cok buyuk olmayan data setleri icin (100 satiri gectiginde uyari veriyor) verilerinizi harita uzerinde iki farkli cesitteki grafik ile gostermenizi sagliyor. Kullanim olarak cok basit ve pratik. Sayfada yaptiginiz her hangi bir degisiklikte harita otomatik guncelleniyor ve yeni degerleri yansitiyor.

Uygulama

1.Menu, insert (ekle sekmesinde), Office App komutunu tiklayalim.

bing_map_1

2.Acilan pencerede search kismina bing map yazalim ve uygulamayi add butonuna basarak menuye ekleyelim.

bing_map_2
bing_map_3

-uygulamayi ilk defa yukleyenler icin “bu uygulamaya guven”, “Trust it” uyarisi cikacak. Sonrasinda microsoft account bilgileriniz istenecek. Bu bilgileri bir defa sagladiginizda tekrar sorulmayacaktir.

3.Bing Map uygulamasi menuye eklendi, simdi uygulamaya tiklayalim.

bing_map_4

4.Onumuze bos bir harita acildi.bing_map_5

 

5.Cesitli ulke ve sehirlerdeki gomlek ve tshirt satislarini iceren tablomuzu Bing Map uzerinde ayni excel sayfasinda gosterelim.

bing_map_6

6.

kTablo secili iken haritada sag ust kosedeki konum sembolune tiklayalim. Satislarimiz konumlariyla birlikte haritaya yansidi.

7.Herhangi bir grafik uzerinde tikladiginizda rakamsal degerleri gorebilirsiniz.

bing

Ozellikleri

1.

settingsSag ust kosedeki settings (ayarlar) sembolune tiklayarak grafik turunu, grafik renklerini ve haritanin gorunumunu degistirebiliriz.

bing_settings

2. Tabloda yaptiginiz degisiklikler otomatik olarak haritaya yansir, yeni satir ekleme, var olan satiri silme, degeleri degistirme gibi.

bing_map_setting

3.Bing Map konum bilgisini yalnizca tek bir sutundan alir bu nedenle tum konum bilgileri tek bir hucre icerisinde gecmeli. Istanbul, Turkey – Paris, France gibi.

4.

filterSag ust kosedeki filter (filtre) sembolune tiklayarak harita uzerinde gostermek istediginiz verileri secebilirsiniz.

bing_map_7

5.Haritayi ayni grafik kullanirken yaptigimiz gibi buyutup kucultebilir ve ya konumunu degistirebilirsiniz.

6.Kopyala, yapistir ile haritayi baska bir excel sayfasina ya da farkli bir ofis uygulamasina (word, power point) tasimaniz mumkun.

Not: Bing Map uygulamasi daha basit tablolar icin ve dashboardlar icin kullanilacak bir yardimci harita uygulamasidir. Daha kapsamli/detayli harita projeleri icin power view ya da power maps kullanmak daha uygun olacaktir.

excel dosyasini indirmek icin tiklayiniz:

excel_bing_map

Excel Bing Map Harita Uygulamasi” üzerine bir yorum

Yorum bırakın